Verzekeringen

Uitvaartverzekeringen zijn onder te verdelen in twee categorieën:

Naturaverzekeringen en sommenverzekeringen

Een naturaverzekering verzekert en verzorgt, veelal in eigen beheer, een uitvaart zoals bij leven werd afgesproken en afgesloten door de verzekerde.

Een sommenverzekering keert een vast bedrag uit na het overlijden zoals bij leven door de verzekerde werd afgesproken en afgesloten.

Belangrijk om te weten!

Welke vorm van verzekering of welke maatschappij dan ook, je bent te allen tijde vrij om te kiezen voor onze dienstverlening.

Door onze jarenlange ervaring met verschillende verzekerings- vormen en -maatschappijen kunnen wij een verzekerde uitvaart compleet voor je verzorgen.

Female health insurance broker presenting his insurance benefits to businessman fill out insurance

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Naturaverzekering 

Voorbeelden van naturaverzekeraars zijn onder andere Dela, Yarden, Monuta en UZ.

Het voordeel zou kunnen zijn dat je met een dergelijke verzekering je uitvaartwensen bij leven vastlegt om je nabestaanden niet onnodig emotioneel en financieel te belasten na het overlijden.

Hierbij dient te worden opgemerkt dat je je uitvaartwensen zelf ook kunt vastleggen aan de hand van onze wilsverklaring. Deze kun je bij ons aanvragen via het contactformulier.

Nadeel is echter dat je nabestaanden beperkt worden in de keuzevrijheid doordat vaak extra dient te worden betaald voor producten en faciliteiten die tijdens het afsluiten van de verzekering niet tot het verzekeringspakket behoorden.

Zo kan de keuze voor een rouwcentrum of crematorium dat niet in eigen beheer is van de maatschappij extra hoge kosten met zich mee brengen.

Nadeel is tevens dat de in het verleden afgesloten verzekering niet de kosten kan dekken van de uitvaart in de huidige of toekomstige tijd.

Alles wordt nu eenmaal duurder in de loop der jaren. De uitvaartpakketten worden in de tijd dan ook steeds meer uitgekleed en vaak dient men voor dezelfde faciliteiten fors bij te betalen.

Wanneer je de voorkeur zou hebben voor een volledige keuzevrijheid betreffende je uitvaart, adviseren we je sommenverzekering af te sluiten. 

Belangrijk om te weten!

Welke vorm van verzekering of welke maatschappij je dan ook hebt, je bent te allen tijde vrij om te kiezen voor onze dienstverlening.

Sommenverzekering

Een sommenverzekering keert een vast bedrag uit na het overlijden van de verzekerde.

Op het moment dat een verzekerde komt te overlijden, wordt de verzekeraar van het overlijden op de hoogte gesteld en keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarvoor de polis bij leven werd afgesloten. 

Het kan zijn dat er tevens een bedrag aan, door de jaren, opgebouwde rente extra wordt uitgekeerd.

Zo kan het bedrag in de loop van tijd meegroeien met eventuele stijgingen van de uitvaartkosten. 

Er hangt het een en ander af van de polisvoorwaarden die aan het afsluiten van een dergelijke verzekering door de maatschappij in het verleden werd opgesteld.

Het voordeel van het afsluiten van een sommenverzekering is dat je nabestaanden, na het overlijden, kunnen beschikken over een geldbedrag in overeenstemming met jouw uitvaartwensen. 

Wij kunnen je deskundig adviseren over het afsluiten van een dergelijke verzekering op basis van een huidige kostenbegroting betreffende je uitvaartwensen.

Wanneer je dit wenst, kun je dit aangeven in het op de site aanwezige contact formulier.

Belangrijk om te weten!

Welke vorm van verzekering of welke maatschappij dan ook, je bent te allen tijde vrij om te kiezen voor onze dienstverlening.

Explaining policy terms
Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.

× Hoe kan ik u helpen?